ZARARLILARLA MÜCADELE YÖNTEMLERİ

YÜRÜYEN HAŞERE KONTROLU

İnceleme(tespit)-Uygulama-Sonuç(Kontrol)

Yürüyen haşere mücadelesinin ilk yöntemi işletmeye veya mesken olarak belirtilen sahalara yürüyen haşere olarak adlandırdığımız zararlıların iç alanlara giriş-çıkış yaptıkları sahaların,taşınarılarak giriş yapılabileceği malzeme ve ekipmanların,barınıp, üredikleri,ve gezindikleri kritik noktaların tespit edilmesidir.

Tespit edilen kritik noktalarda rezidüel(pompa)uygulamaları,jel ve toz ilaç uygulamaları.Kapalı depo sahalarında ULV (Hacim doldurma)ilaçlama yöntemleri ile çözümlere ulaşılabilir.

Yapılan uygulamalar sonra(30 dakika,1 gün,7 gün olabilir)belirtilen zaman aralıklarında uygulama sonrasında canlı olarak devam eden popülasyon kontrolü,ilaçlama öncesi yetişkin bireylerin bırakmış oldukları yumurtalardan çıkan canlı birey olup olmadığı tespitinden sonra koruyucu amaçlı uygulamara ve kontroller devam eder.

KEMİRGEN KONTROLU

Kemirgen mücadelesi üretim dış alanları,üretim iç alanları ve dış alan yuva yemleleri olarak üç başlık altında toplanılabilir.İşletmeye ve binaya dış alanlardan girilebilecek yuvalar tespit edilip yuva önlerine veya içlerine yem bırakarak yuva yemlesi yapılır.

İşletmenin dış alanlarından iç alanlarına girebilme ihtimali karşı tespit edilen kritik noktalara içerisinde zehirli yem bulunan kemirgen yemleme istasyonu-veya monitörleri ile mücadele edilir. İşletme iç alanlarda ise kimyasal ürün bulunmayan canlı yakalama veya canlı gözlem ekipmanları olarak adlandırılan mekanik sistem ile çalışan ekipmanlar kullanılarak mücadele yapılır.

UÇKUN ZARARLI KONTROLU

Larvasit uygulamaları,Uçkun mücadeleleri,Kontrol başlıkları altında 3 bölümden oluşur.

Larvasit Uygulaması

Karasinek ve sivrisinek olarak iki ayrı uçkun zararlısının Larva mücadelesi yöntemi birbirlerinden farklıdır.Karasinekler larvalarını hayvan dışkı üzerilerine,çöplük alanlara,yarı ıslak zemin altlarına,vb.katı atıkların bulundukları sahalara bırakırlar.Belirtilen alanlarda karasinek larva tespitinden sonra larvasit uygulamaları yapılr.Yüksek hayvan atıklarının bulundukları çiftlik ve hayvan damlarında gübrelerin yerden 10-20 cm kadar yüksek olacak şekilde müsait olan alanlarda kurumaya bırakılarak yapılacak olan larvasit uygulamaları larvasit uygulama başarısını artıracaktır.Sivrisinekler ise larvalarını pis ve durgun sulara bırakmaktadırlar.Bu noktalarda larvasit sayımları yapılarak Sğlık bakanlığının uygun görüp,onaylamış olduğu larvasitler çevreye ve doğaya zarar vermeyecek şekilde kullanılmalıdır.

Uçkun Mücadele

Karasinek uçkun zararlı mücadelesi sabah erken saatlerde,sivrisinek uçkun zararlı mücadelesi ise gün batımı aatlerinde yapılması esastır.Mücadele ekipmanları olarak ULV başlıklı sırt atomizörleri,araç üstü ulv makinaları kanal ve logar tipi tipi halkın kullanımına kapalı ulaşılması zor alanlarında Termal sisleme makinası kullanılabilir.Dış Alanlarda kullanılacak olan organik sinek yakalama tuzaklarından yararlanılabilir.Yapılan uygulamaların sonucu,kontrol edilmesi daha sonraki zamanlarda kullanılacak olan kimyasallarının oranının ve m2 düşecek olan solüsyonun hesaplanması açısından vekimyasal kullanılan sahalarda bitkilelerdeki yapılan incelemeler doğa ve çevre duyarlılıpı konusunda önemli rol oynar.

SÜRÜNGEN KONTROLU

Sürüngenler için kullanılacak herhangi bir kimyasal bulunmamaktadır.Bu gibi şikayetler için firmamızın yetkili personelleri ile irtibata geçiniz